Gizi-276 saját.jpg

A közösségi médiáról mindenkinek van véleménye. Sokan mondanak ezt-azt róla, de tény, hogy hétköznapjaink részévé vált, és megkerülhetetlen platform az üzleti életben. Tendencia, hogy az emberek, ha egy vállalkozást szeretnének megnézni, akkor a Google helyett, egyre inkább a Facebook és az Instagram oldalakon keresnek rá. És itt nem mindegy, milyen arcát mutatjuk a vállalkozásunknak. 

És ha esetleg egy kis figyelmet, netalán új vevőket is szeretnénk, a közösségi média a legjobb hely a hirdetésre. Miért? 

Mert miközben az emberek a barátaik, ismerősei képeit nézik, pozitív hangulatban vannak, és olyan befogadó állapotba kerülnek, amikor egy megfelelően tálalt üzenetre (szándékosan nem használom a reklám szót ) sokkal nyitottabbak.

 Mert olcsó, min 5x- olcsóbb, mint például a Google Adwords.

 Mert tűéles pontossággal célozható,

 Mert elsősorban érdeklődés, és nem (csak) demográfiai adatok alapján találhatjuk meg a közönségünket. (Semelyik más marketing csatorna nem képes erre)

Mert közösséget építünk, azaz hosszútávon felhasználható az eredmény.

 Mert olyan komplett analízist kaphatsz a vevőidről, amelyek által jobban megismerheted őket.

Mert érzéseket, gondolatokat, hangulatokat adhatsz át.

 2017 volt az első olyan év az Egyesült Államokban, mikor az online marketing költés magasabb volt, mint bármely más marketing költés. És ennek legnagyobb részét a közösségi média költés tette ki.

 Tehát csinálni kell, de ha már csinálod, jól kellene csinálni. Erre pedig nem alkalmas az irodai asszisztens, vagy a szomszéd fia, vagy magukat digitális marketinges szakembernek nevező végzettség nélküli emberek. Avagy bárki fel tud helyezni egy hirdetést, de a kérdés, hogy milyen eredménnyel.

2018 fordulópont volt a közösségi médiában. Míg azelőtt néhány cikk, egy-egy érdekes post elegendő lehetett, hogy terjedjen, ma már mind a tartalom, mind a digitalizáció tekintetében professzionalizmusra van szükség, hogy valódi eredményt hozzon a befektetésünk. Adat vezérelt stratégiára épülő releváns , minőségi tartalmakat szolgáltatunk.